Selecteer een pagina

Zadenbibliotheek

Drenthe

Hoe werkt het?

Je kunt zaden kosteloos lenen. In de zadenbibliotheek geldt geen uitleentermijn en er zijn geen boetes: de bibliotheek werkt vanuit 100% vertrouwen. Je kiest zaden die je nieuwsgierig maken of die je graag wilt hebben.

Als je zaden leent, zaai je deze in je tuin. Van de planten die daar opkomen, laat je de mooiste plant bloeien en in zaad schieten. Dit zaad verzamel je en laat je drogen. Om vervolgens, vast ruim een half jaar later, een deel van deze zaden terug te brengen naar de bibliotheek. Naast de zadenkist staat een kistje waar je de zaden kan doneren. Graag er bij vermelden om welke plant het gaat en wanneer je het geoogst hebt. Je zaden worden toegevoegd aan de collectie en ook weer uitgeleend aan andere tuiniers.

 

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de site van Zadenbibliotheek Fryslan, in Friesland zijn meerdere zadenbibliotheken te vinden www.zadenbieb-frl.nl.

De zadenkast is altijd, tijdens de openingstijden van DNK, beschikbaar. Hij staat bij de boeken van afd. Liefde & Leven.

Heb je vragen over de zaden of over het kweken ervan, neem gerust contact op: info@indianroot.nl

Over mij

Het zaaien en kweken van allerlei planten is mijn passie. Het verzamelen en verspreiden van zaden loopt daar als een rode draad doorheen.

Het kweken begon met cactussen en anderen succulenten. Steeds meer ging ik mij in de geneeskracht verdiepen, van alle soorten planten en bomen die op mijn pad kwamen. Daar ben ik diverse producten van gaan maken, zoals zalven, tincturen, bloesemremedies.

De band die ik met cactussen heb, voelt verwant aan mijn interesse in de Indiaanse culturen. Zo combineer ik bijvoorbeeld ook graag de Indiaanse ‘’drie gezusters’’ teelt in de moestuin. Een soort combinatie van twee werelden, net als de Indiaanse ‘’talking sticks” die ik maak; een Indiaanse instrument, ook gebruikt in de hedendaagse westerse wereld.

Contact

Ben je benieuwd naar mijn producten, of heb je een vraag over wat ik doe? Neem dan vooral contact op zodat we het erover kunnen hebben.

Mail: info@indianroot.nl

10 + 12 =