Over mij

Het zaaien en kweken van planten is mijn passie, van cactussen en kruiden tot bloemen, bomen en bamboes. Het verzamelen en verspreiden van zaden loopt hier als een rode draad doorheen.

In het jaar dat ik 50 werd heb ik totaal onverwachts een hartinfarct gekregen, 3 bypasses gehad en een tijd nodig gehad om te herstellen. Dat was het moment dat ik wist, nu moet het anders.

Hoe wist ik toen nog niet, maar wel dat ik alleen nog maar wilde doen wat er echt toe doet. Ik heb altijd in loondienst gewerkt, verschillende banen gehad. Toen is langzaam het idee ontstaan om te gaan leven van wat ik het liefst doe.

Het begon vier hoog in een flat in Rotterdam; als klein meisje stopte ik bonen in een glazen pot met water en watten in de vensterbank. En dan maar wachten en kijken hoe ze groeiden! Eenmaal verhuisd naar Assen ben ik cactussen en andere succulenten gaan kweken. Zon en warmteaanbidders, net als ik zelf.

Het zaaien en kweken is iets wat ik door alle jaren heen heb gedaan. En van wat tegen mijn planten aan praten is het steeds meer verdiepend geworden. Zo ben ik steeds meer gaan ontdekken wat de geneeskrachtige kwaliteiten en de gebruiken zijn van het gebruik van allerlei planten. Zowel inheems als van exoten. Zo ben ik ook zelf kruidenproducten gaan maken; zalven, siropen, tincturen, thee en af en toe een bloesemremedie.

Hoe meer ik me er mee ben gaan verbinden hoe meer ik ook het belang ben gaan inzien hoe belangrijk het is om goed voor onze planten en planeet te zorgen. Zo vroeg ik me ook af; hoe groeit mijn eten eigenlijk, en hoe verzorg ik de grond? Sinds een aantal jaren ben ik daardoor ook actief als tuinder in een Buurtmoestuin, samen telen we allerlei soorten groenten, kruiden en bloemen. Met ook hier weer een voorkeur voor de ”exoten”: o.a. Palmkool, Nieuwzeelandse spinazie en Tomaten. Het hele jaar door zijn we actief met mesten, zaaien, wieden en oogsten. Behalve samen zo biologisch en duurzaam bezig zijn, is het vooral erg gezellig.

Dat is ook een reden waarom ik graag kinderen enthousiast krijg voor het zaaien en kweken: dat het gewoon heel leuk is om te doen!

De naam IndianRoot komt van de bloesemremedie Indian Root van Desert Alchemy.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod temporĀ  ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim

Lida Adriaansen